AKTUÁLIS SZÁM
  HÍREK
 
 A LAPRÓL  

Tartalomból

Nemzetiségi együttélés a Kárpát-medencében

Balla Loránd, Iváncsó Ádám, Keszei András, Koloh Gábor,
Szeghy-Gayer Veronika és Tarafás Imre tanulmányai,
valamint Veress Dániel írása
Balla Loránd, Iváncsó Ádám, Keszei András, Koloh Gábor, Szeghy-Gayer Veronika és Tarafás Imre tanulmányai, valamint Veress Dániel írása

A legújabb számunk teljes tartalomjegyzéke itt megtekinthető!

A szám cikkei itt megvásárolhatók!

 

E-FÜGGELÉK

A cikkekben hivatkozott, csak elektronikusan közzétett anyagok az alábbi linken találhatók.


TERVEZETT SZÁMAINK

A kövekező évekre tervezett tematikus számaink listája az alábbi linken találhatók.

 

KÖZLEMÉNYEK

A KORALL Társadalomtörténeti Egyesület közhasznúsági jelentése a 2010. évre:

Közhasznúsági jelentés 2010

Közlemény a 2008. évi 1%-os adófelajánlások felhasználásáról:

http://korall.org/sites/default/files/apeh2008.pdf

<< Előző 
 

2017.07.31

Fegyelmezés – büntetés

Felhívás a Korall Társadalomtörténeti Folyóirat 71-es számához

Tervezett tematikus blokkunkban a fegyelmezés és büntetés társadalmi-kulturális gyakorlatait, e rendszerek megítélését, illetve az ezekben bekövetkezett változásokat kívánjuk körüljárni. Olyan írásokat szeretnénk megjelentetni, amelyek vagy egyes emberek szemszögéből, vagy konkrét társadalmi csoportok helyzetének, illetve a hatalmat képviselő szervezetek szokásainak, eljárásrendjének bemutatásával vizsgálják a témakört. A szövegek bármely történeti korszakot elemezhetik és lehetnek elméleti jellegű írások, vagy esettanulmányok egyaránt. A hatalomhoz különféle módon kötődő szervezetek (állampárt, titkosrendőrség, bíróság, büntetés-végrehajtási intézet, iskola, munkahely stb.) esetében azonban hangsúlyozottan nem szervezettörténeti írásokat várunk, hanem a kurrens társadalom- és kultúrtörténeti megközelítésekre reflektáló olyan megközelítéseket, amelyek segítségével láthatóvá válik, miként működött, illetve miként változott a vizsgált időszakban és területen a fegyelmezés–büntetés a gyakorlatban. Jelen blokkunkban elsősorban a különféle hatalmi szervezetek gyakorlatát kívánjuk körbejárni, így például a családon belüli fegyelmezéssel nem kívánunk foglalkozni.

A tervezett tanulmányról rövid, legfeljebb 2000 leütés terjedelmű absztraktot vár a Korall szerkesztősége 2017. szeptember 15-ig. Az elfogadott rezümékből írt tanulmányok leadási határideje 2018. január 31-e. Az absztraktokat a szám felelős szerkesztője, Koltai Gábor e-mail címére kérjük küldeni: koltaigabor@gmail.com.

Lapunkról további információkat itt talál: http://www.korall.org/impresszum_hu

A szerzői tudnivalókról: http://www.korall.org/szerzoinknek

2017.06.11

A Méregkeverők c. kötet bemutatója pénteken, 16-án, 17 órától lesz a budapesti Premier Kultcaféban (Baross u. 1.). Részletek a meghívóban!

2017.05.12

Megjelent a Korall Társadalomtörténeti Egyesület kiadásában:

Mátay Mónika (szerk.) Méregkeverők c. kötete

Megrendelhető a terjesztes@korall.org e-mail címen, vagy itt a honlapon.

 Következő >>

 

 

   

Üdvözöljük a KORALL Társadalomtörténeti Folyóirat honlapján!

A Korall Társadalomtörténeti Folyóirat olyan magyarországi és nemzetközi kutatásoknak kíván fórumot biztosítani, amelyek a történelmi folyamatoknak, a társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális jelenségek mélyebb történeti összefüggéseinek feltárására, újszerű megközelítésére, társadalomtudományos, interdiszciplináris elemzésére vállalkoznak.

Tovább>>


RECENZIÓK

A Korall Társadalomtörténeti Folyóirat folyamatosan vár társadalomtörténeti tárgyú magyar nyelvű kötetekről recenziókat, ismertetéseket. Az alábbi letölthető fájlban az ajánlott kötetek mellett útmutatót is találnak leendő szerzőink!  link1%

Idén is lehetőségünk van nonprofit szervezetként az adóbevallások 1%-os felajánlásainak fogadására. Kérjük, tiszteljen meg minket támogatásával. Adószámunk: 18255030-1-43, KORALL TÁRSADALOMTÖRTÉNETI EGYESÜLET.
 
 
 
 
 
A Korall Társadalomtörténeti Folyóirat olyan magyarországi és nemzetközi kutatásoknak kíván fórumot biztosítani, amelyek a történelmi folyamatoknak, a társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális jelenségek mélyebb történeti összefüggéseinek feltárására, újszerű megközelítésére, társadalomtudományos, interdiszciplináris elemzésére vállalkoznak.