AKTUÁLIS SZÁM
  HÍREK
 
 A LAPRÓL  

Tartalomból

A felejtés mintázatai

Bögre Zsuzsanna, Gyáni Gábor, Hidas Zoltán,
Keszei András, Kövér György tanulmányai,
valamint Birkás Anna
és Gerhard Péter írásai
Bögre Zsuzsanna, Gyáni Gábor, Hidas Zoltán, Keszei András, Kövér György tanulmányai valamint Birkás Anna és Gerhard Péter írásai

A legújabb számunk teljes tartalomjegyzéke itt megtekinthető!

A szám cikkei itt megvásárolhatók!

 

E-FÜGGELÉK

A cikkekben hivatkozott, csak elektronikusan közzétett anyagok az alábbi linken találhatók.


TERVEZETT SZÁMAINK

A kövekező évekre tervezett tematikus számaink listája az alábbi linken találhatók.

 

KÖZLEMÉNYEK

A KORALL Társadalomtörténeti Egyesület közhasznúsági jelentése a 2013. évre:

Közhasznúsági jelentés 2013.

A KORALL Társadalomtörténeti Egyesület közhasznúsági jelentése a 2012. évre:

Közhasznúsági jelentés 2012

A KORALL Társadalomtörténeti Egyesület közhasznúsági jelentése a 2011. évre:

Közhasznúsági jelentés 2011

 Következő >>
 

2017.07.31

Fegyelmezés – büntetés

Felhívás a Korall Társadalomtörténeti Folyóirat 71-es számához

Tervezett tematikus blokkunkban a fegyelmezés és büntetés társadalmi-kulturális gyakorlatait, e rendszerek megítélését, illetve az ezekben bekövetkezett változásokat kívánjuk körüljárni. Olyan írásokat szeretnénk megjelentetni, amelyek vagy egyes emberek szemszögéből, vagy konkrét társadalmi csoportok helyzetének, illetve a hatalmat képviselő szervezetek szokásainak, eljárásrendjének bemutatásával vizsgálják a témakört. A szövegek bármely történeti korszakot elemezhetik és lehetnek elméleti jellegű írások, vagy esettanulmányok egyaránt. A hatalomhoz különféle módon kötődő szervezetek (állampárt, titkosrendőrség, bíróság, büntetés-végrehajtási intézet, iskola, munkahely stb.) esetében azonban hangsúlyozottan nem szervezettörténeti írásokat várunk, hanem a kurrens társadalom- és kultúrtörténeti megközelítésekre reflektáló olyan megközelítéseket, amelyek segítségével láthatóvá válik, miként működött, illetve miként változott a vizsgált időszakban és területen a fegyelmezés–büntetés a gyakorlatban. Jelen blokkunkban elsősorban a különféle hatalmi szervezetek gyakorlatát kívánjuk körbejárni, így például a családon belüli fegyelmezéssel nem kívánunk foglalkozni.

A tervezett tanulmányról rövid, legfeljebb 2000 leütés terjedelmű absztraktot vár a Korall szerkesztősége 2017. szeptember 15-ig. Az elfogadott rezümékből írt tanulmányok leadási határideje 2018. január 31-e. Az absztraktokat a szám felelős szerkesztője, Koltai Gábor e-mail címére kérjük küldeni: koltaigabor@gmail.com.

Lapunkról további információkat itt talál: http://www.korall.org/impresszum_hu

A szerzői tudnivalókról: http://www.korall.org/szerzoinknek

2017.06.11

A Méregkeverők c. kötet bemutatója pénteken, 16-án, 17 órától lesz a budapesti Premier Kultcaféban (Baross u. 1.). Részletek a meghívóban!

2017.05.12

Megjelent a Korall Társadalomtörténeti Egyesület kiadásában:

Mátay Mónika (szerk.) Méregkeverők c. kötete

Megrendelhető a terjesztes@korall.org e-mail címen, vagy itt a honlapon.

 Következő >>

 

 

   

Üdvözöljük a KORALL Társadalomtörténeti Folyóirat honlapján!

A Korall Társadalomtörténeti Folyóirat olyan magyarországi és nemzetközi kutatásoknak kíván fórumot biztosítani, amelyek a történelmi folyamatoknak, a társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális jelenségek mélyebb történeti összefüggéseinek feltárására, újszerű megközelítésére, társadalomtudományos, interdiszciplináris elemzésére vállalkoznak.

Tovább>>


RECENZIÓK

A Korall Társadalomtörténeti Folyóirat folyamatosan vár társadalomtörténeti tárgyú magyar nyelvű kötetekről recenziókat, ismertetéseket. Az alábbi letölthető fájlban az ajánlott kötetek mellett útmutatót is találnak leendő szerzőink!  link1%

Idén is lehetőségünk van nonprofit szervezetként az adóbevallások 1%-os felajánlásainak fogadására. Kérjük, tiszteljen meg minket támogatásával. Adószámunk: 18255030-1-43, KORALL TÁRSADALOMTÖRTÉNETI EGYESÜLET.
 
 
 
 
 
A Korall Társadalomtörténeti Folyóirat olyan magyarországi és nemzetközi kutatásoknak kíván fórumot biztosítani, amelyek a történelmi folyamatoknak, a társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális jelenségek mélyebb történeti összefüggéseinek feltárására, újszerű megközelítésére, társadalomtudományos, interdiszciplináris elemzésére vállalkoznak.