AKTUÁLIS SZÁM
  HÍREK
 
 A LAPRÓL  

Tartalomból

Civil önszerveződés, civil társadalom

Bálint Angelika, Bódán Zsolt, Konrád Miklós, Kiss Zsuzsanna, Papp Barbara, Stráner Katalin, Szívós Erika és Tóth Árpád tanulmányai valamint Bolgár Dániel írása

A legújabb számunk teljes tartalomjegyzéke itt megtekinthető!

A szám cikkei itt megvásárolhatók!

 

E-FÜGGELÉK

A cikkekben hivatkozott, csak elektronikusan közzétett anyagok az alábbi linken találhatók.


TERVEZETT SZÁMAINK

A kövekező évekre tervezett tematikus számaink listája az alábbi linken találhatók.

 

KÖZLEMÉNYEK

A KORALL Társadalomtörténeti Egyesület közhasznúsági jelentése a 2013. évre:

Közhasznúsági jelentés 2013.

A KORALL Társadalomtörténeti Egyesület közhasznúsági jelentése a 2012. évre:

Közhasznúsági jelentés 2012

A KORALL Társadalomtörténeti Egyesület közhasznúsági jelentése a 2011. évre:

Közhasznúsági jelentés 2011

 Következő >>
 

2018.02.11

Megjelent a Korall Társadalomtörténeti Monográfiák 7. kötete: Kunt Gergely: Kamasztükrök. 

A hosszú negyvenes évek társadalmi képzetei
& atalok naplóiban

A hosszú negyvenes évek társadalmi képzetei fiatalok naplóiban. (Bolti ár: 3900 Ft, a kiadótól személyes átvétellel: 3500 Ft.) Megrendelhető a terjesztes@korall.org e-mail címen, vagy itt a honlapon.

*** ELFOGYOTT! ***

kumt

2018.01.16

Felhívás a Korall Társadalomtörténeti Folyóirat 74-es,

Civil társadalom munkacímű számához

 

 

Civil társadalom
A polgárok önkéntes alapon, a mindenkori államhatalomtól független kezdeményezésére létrejövő legkülönfélébb, nem gazdasági haszonszerzésre szerveződő társulásai jelentik a civil társadalom alapját. A civil társadalom döntő szerepet játszik egy egészségesen működő, modern demokráciában, így e társulások történetének vizsgálata a rendi társadalom átalakulása, illetve a polgári demokrácia kiépülése problematikájának kontextusába illeszkedik.  
A Korall tervezett tematikus száma a legkülönfélébb területeken működő (például érdekérvényesítés, érdekvédelem, segélyezés, önsegélyezés, jótékonykodás, hitélet, művelődés, tudomány, hazafiság, kisebbségvédelem, környezetvédelem, sport és szabadidő) egyesületek, társulások társadalomtörténeti vizsgálatára irányuló tanulmányokat vár, a 18. század végétől a rendszerváltásig terjedő időszakra, elsősorban az alábbi témákra vonatkozóan: 
1, az egyesületek tagsága társadalmi összetételének jellemzői, változásai, a tagság belső hierarchiája, a vezetés módja;  
2, az egyesületek szerepe, jelentősége a helyi (vagy országos) közösségszerveződésben, a különféle kollektív identitások formálásában; 
3, az egyesületek és az államhatalom viszonyának alakulása, konfliktusaik. 
A szám tervezett profiljába nem tartoznak bele sem a politikai pártokra irányuló, sem az egyoldalúan intézménytörténeti vizsgálatok. 
2018. március 1-ig várjuk a maximum 2500 leütés terjedelmű rezüméket Czoch Gábor (gczoch@gmail.com) vagy Kármán Gábor (karmangabor@gmail.com) felelős szerkesztők címére. A Korall szerkesztősége a beküldött rezümék alapján hoz majd döntést a felkérésekről 2018. március 15-ig, amelyek beküldési határideje 2018. augusztus 1. lesz.  

A polgárok önkéntes alapon, a mindenkori államhatalomtól független kezdeményezésére létrejövő legkülönfélébb, nem gazdasági haszonszerzésre szerveződő társulásai jelentik a civil társadalom alapját. A civil társadalom döntő szerepet játszik egy egészségesen működő, modern demokráciában, így e társulások történetének vizsgálata a rendi társadalom átalakulása, illetve a polgári demokrácia kiépülése problematikájának kontextusába illeszkedik.  A Korall tervezett tematikus száma a legkülönfélébb területeken működő (például érdekérvényesítés, érdekvédelem, segélyezés, önsegélyezés, jótékonykodás, hitélet, művelődés, tudomány, hazafiság, kisebbségvédelem, környezetvédelem, sport és szabadidő) egyesületek, társulások társadalomtörténeti vizsgálatára irányuló tanulmányokat vár, a 18. század végétől a rendszerváltásig terjedő időszakra, elsősorban az alábbi témákra vonatkozóan: 1, az egyesületek tagsága társadalmi összetételének jellemzői, változásai, a tagság belső hierarchiája, a vezetés módja;  2, az egyesületek szerepe, jelentősége a helyi (vagy országos) közösségszerveződésben, a különféle kollektív identitások formálásában; 3, az egyesületek és az államhatalom viszonyának alakulása, konfliktusaik. A szám tervezett profiljába nem tartoznak bele sem a politikai pártokra irányuló, sem az egyoldalúan intézménytörténeti vizsgálatok. 2018. március 1-ig várjuk a maximum 2500 leütés terjedelmű rezüméket Czoch Gábor (gczoch@gmail.com) vagy Kármán Gábor (karmangabor@gmail.com) felelős szerkesztők címére. A Korall szerkesztősége a beküldött rezümék alapján hoz majd döntést a felkérésekről 2018. március 15-ig, amelyek beküldési határideje 2018. augusztus 1. lesz.  

 

Az absztrakt elfogadása nem jelenti a tanulmányok automatikus befogadását. Az írásokat anonim lektorok és a lap szerkesztőinek véleményezése után tartalmi kiegészítésre és módosításra, valamint a Korall hivatkozási rendszerének pontosítása vagy javítása céljából a szerzőknek visszaküldhetjük.

A szerzői tudnivalókról: http://www.korall.org/szerzoinknek

Lapunkról további információkat itt talál: http://www.korall.org/impresszum_hu

2017.10.05

December 22. péntekig minden Korall folyóiratszám és a Korall könyv a készlet erejéig 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg az ELTE BTK jegyzetboltban, vagy megrendelhető honlapunkon (rendelés esetén személyes átvételre lehetőség van az ELTE BTK Jegyzetboltban, vagy a megrendelt kiadványt postázzuk a postaköltség felszámolásával). http://korall.org/elofizetes

<< ElőzőKövetkező >>

 

 

   

Üdvözöljük a KORALL Társadalomtörténeti Folyóirat honlapján!

A Korall Társadalomtörténeti Folyóirat olyan magyarországi és nemzetközi kutatásoknak kíván fórumot biztosítani, amelyek a történelmi folyamatoknak, a társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális jelenségek mélyebb történeti összefüggéseinek feltárására, újszerű megközelítésére, társadalomtudományos, interdiszciplináris elemzésére vállalkoznak.

Tovább>>


RECENZIÓK

A Korall Társadalomtörténeti Folyóirat folyamatosan vár társadalomtörténeti tárgyú magyar nyelvű kötetekről recenziókat, ismertetéseket. Az alábbi letölthető fájlban az ajánlott kötetek mellett útmutatót is találnak leendő szerzőink!  link


ADATVÉDELEM

A Korall Társadalomtörténeti Egyesület adatvédelmi nyilatkozata letölthető innen:  link


 
 
 
 
 
A Korall Társadalomtörténeti Folyóirat olyan magyarországi és nemzetközi kutatásoknak kíván fórumot biztosítani, amelyek a történelmi folyamatoknak, a társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális jelenségek mélyebb történeti összefüggéseinek feltárására, újszerű megközelítésére, társadalomtudományos, interdiszciplináris elemzésére vállalkoznak.